Szűkös sávban tartózkodott csütörtökön a Budapesti Értéktőzsde vezető indexe, és a forgalom is egészen alacsony volt; a befektetők a hétvégi eseményekre várnak. A BUX a nap elején negatív szinteken bizonytalankodott, majd délután valamivel nulla fölé erősödött. A 17 373 pontos napi maximumról azonban rövidesen a 17 214 pontos napi mélypontra rántották az amerikai piacok megnyitását követően. A zárószakaszra picit javult a mutató, így a pesti börze vezető indexe 0,2 százalékos veszteséggel zárt 17 319 ponton. Az elhanyagolható volatilitás - az index alig százötven pontos sávban mozgott - és az alacsony, csupán két és félmilliárd forintos forgalom is arra utal, hogy a befektetők egyelőre fáznak attól, hogy pozíciókat vegyenek fel a részvénypiacokon.

A vezető papírok vegyesen szerepeltek. A nap nagy részében mínuszban tartózkodó OTP 0,3 százalékkal 3530 forintra, a délután lerántott Richter pedig 1,8 százalékkal 38 050 forintra esett. Eközben az olajár emelkedésével megtámogatott Mol 0,6 százalékos erősödés után 16 400 forintra erősödött, a Magyar Telekom pedig két forinttal lett drágább, és 425 forinton fejezte be a napot. Az Egis egészséges, közel kétszázmillió forintos forgalom mellett erősödött másfél százalékkal 16 780 forintra.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!