Nem sokkal az amerikai polgárháború vége (1865) után kezdődött az a szokás, mely szerint minden évben május utolsó hétfőjén tartják az Egyesült Államokban a háborús hősökről történő megemlékezést. Emiatt pedig hétfőn nem lesz kereskedés az amerikai piacokon.

Az angol börze is zárva tart majd, ahol pedig bankszünnappal indul a hét. A világ többi tőzsdéjén azonban a megszokottak szerint telik majd a kereskedés, így a meghatározó európai börzék nyitva lesznek. A Budapesti Értéktőzsdén szintén zajlik majd az élet, csakúgy mint a régió többi börzéjén.

 

 

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!