A forint árfolyamát hétfőn a hazai politikusi nyilatkozatok helyett inkább az euró/dollár keresztárfolyam mozgatta. Alapvető piacmozgató hír nem látott napvilágot kedden napközben, a dollár folyamatos erősödésével hozható összefüggésbe a forint gyengülése - mondta Földi Balázs, a Commerzbank treasury üzletágának vezetője a Napi Gazdaság Online-nak. A szakember a következő napokban nem vár jelentősebb árfolyammozgást a forint esetében.

Magyar idő szerint hétfő délután Barack Obama elnök az amerikai 2012-es költségvetésről beszélt, amely szerint az kormány a következő tíz év során 1100 milliárd dollárral csökkentené a deficitet. A dollár nem reagált a bejelentésre jelentősebb elmozdulással.


Egy euró délután fél öt körül 271,60 forint volt, a zöldhasúért 201,45 forintot kértek, 1,3486 dolláros euróárfolyam mellett. A svájci frankot 207,50 forinton jegyezték.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!