A részvénypiac forgalma 5,3 milliárd forint volt, a vezető részvények vegyesen alakultak az előző napi záráshoz képest. Sőre Balázs, a Buda-Cash Brókerház üzletkötője elmondta, hogy alacsony forgalom mellett kereskedtek pénteken a budapesti tőzsdén, és miközben Nyugat-Európában masszív pozitív hangulat uralkodott a részvénypiacon, ebből a BUX nem tudta kivenni a részét, csak egyes papírok. Ugyanakkor a forint erőt tudott meríteni, a nap folyamán 304 forint közelébe tudott menni az euró.

Varjú Péter, az Erste Befektetési Zrt. igazgatóhelyettese is úgy látta, hogy a nyugat-európai tőzsdékre kedvezően hatott az Európai Központi Bank elnökének péntek reggeli beszéde, a Budapesti Értéktőzsde nem tudta elkapni a pozitív nemzetközi hangulatot.

A Mol 200 forinttal, 1,61 százalékkal 12 195 forintra csökkent, 954,2 millió forintos forgalomban.

Az OTP részvények ára 17 forinttal, 0,43 százalékkal 3987 forintra erősödött, forgalmuk 2,9 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 4 forinttal, 1,16 százalékkal 340 forintra esett, forgalma 302,6 millió forint volt.

A Richter papírok árfolyama 25 forinttal, 0,67 százalékkal 3780 forintra nőtt, a részvények forgalma 1,0 milliárd forintot ért el.

A BUMIX 1469,24 ponton zárt pénteken, ez 5,95 pontos, 0,40 százalékos csökkenés a csütörtöki záráshoz viszonyítva.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!