Az eurózóna országainak pénzügyminiszterei az ECB-vel egyeztetett közös nyilatkozatban aggódtak egy sort az árfolyamok túlzott volatilitása miatt, mondván, az nem kívánatos hatással van a gazdasági növekedésre (a miniszterek ma üléseznek hivatalosan Brüsszelben). Hervé Gaymard, frissen kinevezett francia pénzügyminiszter szerint az erősödésnek nem szabad tovább folytatódnia, lévén az euró jelenlegi árfolyamszintje 60 százalékkal erősebb a bevezetés idején feljegyzettnél. A megoldást szerinte nemcsak Európában kell keresni, van dolguk az ázsiai és az amerikai monetáris hatóságoknak is. Mindennek ellenére magyar idő szerint hajnali órákban az euró/dollár árfolyam 1,3468-ig emelkedett. Ezt követően az európai tőzsdék nyitásáig 1,3436-ig csökkent az árfolyam.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!