A 30 vezető iparvállalat Dow Jones indexe 114,39 ponttal, 0,45 százalékkal, 25 528,49 pontra emelkedett.

Az S&P 500-as mutatója 8,6 ponttal, 0,30 százalékkal csökkent, és 2837,47 ponton fejezte be a napot.

QP | Quality Placement

A technológiai részvények Nasdaq Composite indexe 80,05 pontot, 1,01 százalékot esett, és 7852,19 ponton zárt.

Az S&P-500 és a Nasdaq Composite indexeket a technológiai szektor gyengülése fordította veszteségbe a Facebook csaknem 19 százalékos árfolyamcsökkenése következtében. A Facebook elemzői várakozásoktól elmaradó forgalmi adatokat tett közzé negyedéves jelentésében. A közösségi médiaplatform arról számolt be, hogy bevétele és aktív felhasználóinak száma is csökkent.

A 30 vezető amerikai iparvállalat DJIA-mutatója viszont az amerikai-európai kereskedelmi egyeztetések során tett előrelépésből merített erőt az erősödéshez. A piacok megelégedéssel nyugtázták az amerikai-európai kereskedelmi feszültség enyhülését Donald Trump amerikai elnök és Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke egyeztetéseinek eredményeképpen.

Kép forrása: Shutterstock

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!