A tokiói tőzsde irányadó Nikkei 225 indexe, valamint a részvények szélesebb körét felölelő Topix index egyaránt 0,08 százalékos mínuszban fejezte be a napot. Az idén a Nikkei225 indexe 19,1 százalékkal, a Topix 19,7 százalékkal erősödött - írja az MTI.

Pénteken a sanghaji börze Composite indexe 0,35 százalék pluszban zárt, idén 6,6 százalékkal erősödött.

A hongkongi börze 0,24 százalékkal, a tajvani börze pedig 0,71 százalékkal erősödött, az ausztrál tőzsdemutató ugyanakkor 0,38 százalékkal gyengült.

A dél-koreai tőzsde pénteken zárva volt, csütörtökön a Kospi index 1,26 százalék emelkedéssel zárt. (Nem kezdődik jól az év utolsó kereskedési napja a forintnak.)

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!