Az enyhe emelkedésben a vezető papírok közül egyedül a Telekom tündökölt. A távközlési társaság papírjai így a több napos nyerő széria folytatásaként közel 2,7 százalékkal 575 forintra javítottak.

Aránylag jól tartotta magát a másik defenzívebb blue-chip, a Richter 0,45 százalékkal 32 605 forintra erősödött. Szektortársa, az Egis ellenben már nem teljesített ilyen szépen, fél százalékkal 19 385 forintra rontott.

Európai szektortársaihoz hasonlóan szenvedett az OTP is, amely végül 0,55 százalékot leértékelődve húsz forinttal napi mélypontja felett, 5926 forinton végzett. Az FHB hasonló mértékben 945 forintra rontott.

A Mol viszont valamelyest magához tért, délutáni 23 405 forintos mélypontjáról feltápászkodva még a zárás lekötésével együtt is 0,4 százalékos mínuszban, 23 600 forinton születtek az utolsó kötések az olajpapírra.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!