Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Kiss Nicholas, az Erste Befektetési Zrt. részvényelemzője nyitásban emelkedésre számít a magyar tőzsdén, mivel a csütörtöki zárást követően a nemzetközi hangulat pozitívra váltott, amellyel a magyar piac is úszhat tovább - írja az MTI.

Kocsis Márió, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője az MTI-nek ugyanakkor azt mondta, hogy a határidős indexek alapján enyhén csökkenő nyitásra lehet számítani a magyar tőzsdén. Jelentős magyar makroadat nem várható, a napot trendkövetés jellemezheti.  Kiemelte, hogy a vezető részvények közül csütörtökön a Magyar Telekom papírjait egy felvásárlási pletykára alapozva vették, amelyre sem megerősítés, sem cáfolat nem érkezett. A kereskedést a pletyka pénteken is meghatározhatja. Az OTP esetében oldalázásra számít, ezzel szemben a Mol szerdán jól teljesített, a lendületnek köszönhetően tovább emelkedett, ám ez kifulladhat - tette hozzá.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 44,59 pontos, 0,11 százalékos csökkenéssel, 39 070,97 ponton zárt csütörtökön. A részvénypiac forgalma 21,7 milliárd forint volt, a vezető részvények az OTP kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest. A Mol 20 forinttal, 0,65 százalékkal 3108 forintra erősödött, 3,8 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 180 forinttal, 1,56 százalékkal 11 390 forintra csökkent, forgalmuk 11,9 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 24 forinttal, 5,82 százalékkal 436,50 forintra nőtt, forgalma 3,6 milliárd forint volt. A Richter-papírok árfolyama 5 forinttal, 0,09 százalékkal 5290 forintra emelkedett, a részvények forgalma 1,8 milliárd forintot ért el.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!