A már bezárt tőzsdék közül a tokiói értéktőzsde irányadó Nikkei225 indexe 0,49 százalékkal, 22 323 pontra emelkedett, a részvények szélesebb körét felölelő Topix index pedig 0,30 százalék növekedéssel fejezte be a napot.

A már szintén bezárt ausztrál tőzsde irányadó mutatója 0,18 százalékkal gyengült, a tajvani tőzsdemutató pedig 0,68 százalék mínuszban fejezte be a napot.

A reggel 8 órakor még nyitva tartó hongkongi tőzsde 1,38 százalékos, a sanghaji börze irányadó mutatója pedig 1,41 százalékos mínuszban állt, a szöuli Kospi mutató ugyanakkor 1,20 százalékos pluszt jelezett.

A tokiói tőzsdezáráskor, reggel 8 órakor az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 38 cent (0,51 százalék) emelkedéssel 74,38 dolláron állt.

Gyengüléssel kezdett csütörtökön a forint.

A fotó forrása: AFP.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!