Még az amerikai tőzsdezárás előtt megszületett a döntés a ciprusi parlamentben arról, hogy a jelenlegi feltételek mellett nem kérnek az uniós mentőcsomagból, ami a bankbetétek adóztatását is megkövetelte volna. Az elutasítást ugyan a parlament előtt tüntetők üdvrivalgással fogadták, ám a piacokon nem hozott akkora áttörő sikert, miután így marad a bizonytalanság és a további kérdések az eurózóna válságát illetően. A tengerentúli indexeknek ez a hír arra volt elég, hogy kissé mérsékeljék a veszteségeiket. A nap végén a Dow mindössze 4 pontos pluszban 14 456 ponton zárt, az S&P-500 és a Nasdaq viszont a piros zónában maradt, mindkettő 0,3 százalékkal elmaradva az előző napi zárószinttől.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!