Kritikus helyzetbe kerültek a nemzetközi piacok, a mindent elsöprő shortzárási hullám végigment az összes eszközosztályon, legutóbb a svájci frank és dollár erősödésére játszókat likvidálták - vélekedett Farkas Róbert a Strategon vezető üzletkötője.
A nemzetközi piacokon nagyon kevés lehet már hátra az emelkedésből.
 
A kulcs a JP Morgan gyorsjelentése (délután egy órakor), ha ez jó és jó reakció érkezik rá,  akkor mehetünk még föl tovább, de a bull napjai meg vannak számlálva. Az elmúlt 45 évben nem volt ilyen méretű bikafuttatás, alighanem nagyon közel van a tető - tette hozzá Farkas.
A magyar piacon megjöttek az utolsó elfeledett részvényben is a vevők, ez az OTP volt.
A piac a 200 napos mozgóátlagot tesztelgeti, túl sok tér nincsen fölfelé és ha a vezető külföldi piacok lefordulnak, akkor a BUX iránya sem lesz kérdés.

Az euró a dollárral és a svájci frankkal szemben is erősödött, előbbi keresztárfolyam 1,3380-on, az eur/chf 1,2905-ön áll reggel. Az euró/forint stabil, 274,30 jelenleg. A svájci frank 213,5 forint.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!