A kereskedést a koreai feszültséggel összefüggő piaci óvatosság határozza meg - mondta Móró Tamás, a Concorde Értékpapír Zrt. vezető elemzője az MTI-nek. Emiatt szerdán már eladók voltak a magyar részvénypiacon, a kilátások pedig csütörtök reggel is negatívak. Kisebb csökkenés várható a nap első felében nem túl nagy forgalom mellett, de ha külföldön fordul a hangulat, akkor a BÉT-en is változhat a helyzet - tette hozzá.

Továbbra is negatívan hat az erősödő koreai-amerikai feszültség a részvénypiacokra, más impulzus híján a magyar indexet is ez mozgathatja - emelte ki Kiss Mónika, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője MTI-nek küldött kommentárjában.

Csütörtökön este, piaczárás után érkezik majd az MSCI feltörekvő piaci index átsúlyozásának bejelentése, amely szeptember elsejével lép hatályba. Az Equilor vezető elemzője szerint a kereskedést a kivárás jellemezheti az esti MSCI-döntés, a pénteki OTP gyorsjelentés és az észak-koreai hírek miatt.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 192,80 pontos, 0,52 százalékos csökkenéssel, 36 578,47 ponton zárt szerdán. A részvénypiac forgalma 8,3 milliárd forint volt, a vezető részvények vegyesen teljesítettek az előző napi záráshoz képest. A Mol 350 forinttal, 1,48 százalékkal 23 250 forintra csökkent, 1,9 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 40 forinttal, 0,40 százalékkal 9890 forintra esett, forgalmuk 3,0 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 1 forinttal, 0,22 százalékkal 465 forintra erősödött, forgalma 203,6 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 15 forinttal, 0,23 százalékkal 6440 forintra nőtt, a részvények forgalma 2,3 milliárd forintot ért el.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!