Nem a Mol-vezéreket védi a lex-Mol - mondja Hernádi Zsolt

Nem a Mol vezetőinek érdekét szolgálná a lex-Mol elfogadása – állítja a cég vezére.
NAPI Online, 2007. szeptember 20. csütörtök, 11:39

Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója a HVG-nek adott interjújában határozottan tagadta, hogy a cég néhány vezetője, köztük az ő és Csányi Sándor Mol-alelnök érdekét szolgálná a lex-Mol, azaz a stratégiai cégek felvásárlását megnehezítő törvényjavaslat.

Mint mondta, ennek kialakításában a kormánypártok és a ellenzék egyetértésével kereste meg az illetékes miniszter az EU-konform megoldást. Az EU GDP-jének több mint 40 százalékát előállító cégek ennél sokkal erősebb védelmet kapnak - mondta. Magyarország az EU-belépéskor pusztán elfeledkezett arról, hogy éljen ezzel a lehetőséggel.

Hernádi elismételte azt a piaci körökben vitatott állítást, miszerint a sajátrészvény-vásárlásnak nem az OMV elleni védekezés az oka. Ezzel a Mol 836 millió dollár szabadon felhasználható pénzét akarták a lehető legjobb módon befektetni - állította.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK