Nem a nyitás hozza az áttörést a BÉT-en

Nulla körüli nyitást várnak hétfőn a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) az MTI által megkérdezett elemzők.
MTI-Eco, 2012. július 2. hétfő, 08:43
Fotó: Napi.hu

Balásy Zsolt, az MKB Bank részvénystratégája szerint a pénteki eufória után hétfőn némi józanodás jöhet a piacokon. Szerinte nulla körüli, enyhén negatív nyitás várható. Horváth Ákos, az Equilor Befektetési Zrt. elemzője szerint szintén nullás, de inkább enyhén pozitív nyitás várható, majd az árfolyamok csökkenésével folytatódhat a kereskedés. Balásy Zsolt közölte, hogy hétfőn a világ minden tájáról folyamatosan megjelenő feldolgozóipari beszerzésimenedzser-index adatok határozhatják meg a piacok alakulását.  Horváth Ákos szerint a hét második felében erőteljesebb mozgások várhatók.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK