Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
A Szurgutnyeftyegas nem kívánja eladni Mol részvényeit, a cég elégedett a befektetéssel. "A papírok árfolyama emelkedik, miért válnánk meg tőlük" - válaszolta egy újságírói kérdésre Vladimir Bogdanov a társaság vezérigazgatója a Bloomberg tudósítása szerint. 

A Szurgut befektetése a napokban tényleg pozitív szaldójúvá vált, az orosz társaság ugyanis tavaly ilyenkor 19212 forintot adott az OMV-nek egy Mol részvényért, amely szintet az árfolyam ép a napokban lépte át. (Tavaly márciusban azonban még 10 ezer forint alatt forogtak a papírok, annak oka, hogy az orosz társaság akkor miért fizetett több mint kétszer annyit a Mol-papírokért a mai napig sok találgatásra ad okot).

A Szurgut a mai sajtótájékoztatóján ismertette az idei terveit is. E szerint a kitermelési volument a tavalyi szinten tartják, ám jelentős beruházási programba kezdenek. A tervek szerint 118 milliárd rubelt (mintegy 4 milliárd dollárt) költenek majd fejlesztésekre, ebből 28 milliárd finomítói beruházásokra, 20 milliárd pedig kutatásra megy el, a többit a termelésbe invesztálja a társaság.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!