Nem állta a nyomást a forint

A tegnapi állampapír-aukció után kiharcolt (rövid ideig 12 százalék fölé is kerülő) pozíció tarthatatlannak bizonyult a forint számára a bankközi devizapiacon.
NAPI Online, 2003. február 28. péntek, 16:46
Fotó:

Ma délutánra a magyar valuta 11,79 százalékig süllyedt, ami 13 bázisponttal gyengébb a tegnap délutáni helyzeténél. A devizapiacon a forgalom átlagos volt, a forint szűk, 11,70 és 11,92 százalék közötti sávban ingadozott. A délután jegyzett 243,50/85 forintos euróár mintegy 0,60 forintos erősödést jelent az előző délutáni árfolyamhoz képest.
A dollár nem sokat változott az előző délutáni 226,00 forint körüli kurzusához képest, pénteken délután 225,70/90 forinton kereskedtek vele.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK