Nem bír kikeveredni a vörös zónából a forint

Vegyesen alakult a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben csütörtök reggelre a nemzetközi devizakereskedelemben - írj az MTI.
Szabó Dániel, 2020. november 19. csütörtök, 08:23
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

Az euró jegyzése a szerda esti 360,53 forintról 360,37 forintra csökkent csütörtök reggel hét órára. Az euróárfolyam november elején elkezdett elmozdulni a történelmi mélypontot jelentő 369 forintos szint környékéről, már az elmúlt hetekben 355 körül is volt a magyar fizetőeszköz, majd az uniós költségvetésre tervezett magyar vétó miatt beszakadt az árfolyam és visszakerült a vörös zónába.

A svájci frank jegyzése szintén csökkent, 334,11 forintról 333,74-re, a dolláré viszont emelkedett, a szerda esti 303,85 forint után 304,19 forinton állt csütörtökön az amerikai deviza.

A hónap eleje óta a forint az euróval, a dollárral és a svájci frankkal szemben sorrendben 1,6, 3,3 és 2,6 százalékkal erősödött. Év eleji árfolyamához képest az euróval szemben 8,8 százalékkal, a dollárral szemben 2,8 százalékkal, a svájci frankkal szemben pedig 9,4 százalékkal áll gyengébben.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK