Nem csengetett eleget a Citigroup

Tegnap véget ért a Nasdaq és a Standard & Poor's 500-as indexének egyhetes folyamatos emelkedése, de - mindenekelőtt a Citigroup várakozásoktól elmaradó eredménye miatt - visszaesett a Dow Jones is.
Csaba Ferenc, 2005. július 19. kedd, 08:10
Fotó:

A Dow Jones 65,84 ponttal 10 575 pontra, a Nasdaq 11,91 ponttal 2145 pontra, az Standard & Poor's 500-as indexe 6,79 ponttal 1221 pontra csökkent. A nap legnagyobb vesztese a Citigroup Inc. volt: világ legnagyobb pénzügyi szolgáltatásokat nyújtó csoportja a második negyedévre az egy évvel korábbihoz képest több mint négyszeres profitot jelentett, mivel azonban az elemzők jóval nagyobb nyereségre számítottak, a részvényárfolyam 2,2 százalékkal visszaesett.
Az IBM jóval megnyugtatóbb negyedéves eredményének bejelentése nyomán a technológiai-pénzügyi óriáscég részvényárfolyama a zárás utáni kereskedés folyamán 0,7 százalékkal emelkedett.
Az olajár - miután a jelentések szerint Emily a vártnál fáradtabban érkezett meg a mexikói partokhoz - némileg visszaesett: egy hordó nyersolaj augusztusi szállítása a kereskedés végén 57,32 dollárba került, ez 77 centes csökkenés.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK