A befektetőket a jelek szerint különösebben nem rázta meg, hogy a Fitch leminősítette Portugáliát: igaz, a portugál PSI 20 index 1 százalékos veszteséget mutatott fel, a spanyol Ibex pedig 1,2 százalékkal került lejjebb. Bár az euró gyengüléssel reagált és ECB is rosszallását fejezte az IMF görögországi szerepvállalását szorgalmazó német-francia terv kapcsán, az athéni ASE index emelkedéssel fejezte be a kereskedést. A Footsie-nek támaszt adhatott, hogy a brit pénzügyminiszter, Alistair Darling bemutatta a szigetország új költségvetését, s a 2014-ig szóló tervek a hiány megfelezését tartalmazzák. A Frankfurtban jegyzett részvények iránti vételi kedvet a vártnál jobb Ifo-konjunktúraindex erősíthette. A Daimler részvényeit nem tépázta meg, hogy a járműgyártó csak 185 millió dollár megfizetésével tudja elkerülni a felelősségre vonást az 1998-2008 közötti megvesztegetési ügyek kapcsán. A francia Alstom részvényei ugyanakkor 1,7 százalékkal estek Párizsban, miután Nagy-Britanniában pénzmosás és vesztegetés vádjával három helyi menedzserét is letartóztatták.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!