Nem érdekelte Európát a rossz amerikai adat

Dacára az amerikai részvénypiacok gyengélkedésének és a kínai tőzsde reggeli hatalmas zuhanásának pozitív tartományban zárták a kereskedést a vezető európai tőzsdék.
NAPI, 2009. július 29. szerda, 19:03
Fotó:

Dacára az amerikai részvénypiacok gyengélkedésének és a kínai tőzsde reggeli hatalmas zuhanásának pozitív tartományban zárták a kereskedést a vezető európai tőzsdék. A DAX 1,8 százalékos emelkedéssel 5270 pontig kapszkodott, a CAC-40 3365 pontig menetelt, ami egyszázalékos pluszt jelent, az FTSE 4547 pontos záróértéke 0,4 százalékos emelkedésnek felel meg. Az emelkedést a vegyipari papírok és a bankrészvények vezették. A Bayer kedvező gyorsjelentésre 5 százalékot erősödött, az Akzo Nobel 9 százalék feletti mértékben dárgult.

Délután az amerikai tartós fogyasztási cikkek rendelésállományáról érkezett adat, ez 2,5 százalékkal esett júniusban, míg az elemzők mindössze 0,6 százalékos csökkenésre számítottak. A kedvezőtlen adatból a piac viszont inkább azt vette figyelembe, hogy a szállítóeszközök állományának zsugorodását figyelmen kívül hagyó adat jobb lett vártnál, s ennek örültek inkább. A Peugeot árfolyama 9 százalékkal emelkedett a hírre hogy a cég közölte, a feltámadás jeleit látja az európai az európai autópiacon. A Daimler vártnál kisebb veszteségről számolt be, ezt a piac 4,5 százalékos emelkedéssel jutalmazta.

Árfolyamok és grafikonok

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK