Az Exane BNP Paribas elemzői legújabb hírlevelükben semlegesről alulteljesítőre rontották a Philips Electronics részvényeire vonatkozó ajánlásukat. A bankház szakértői szerint a cég recessziót követő talpraállása már be van árazva a papírba, így a további felértékelődésre kevés az esély, ám árfolyamkockázatot jelenthetnek a fényforrás- és a gyógyászati eszközgyártó-üzletág teljesítményét gyengítő tényezők - írta a MarketWatch.

A BNP elemzői szerint a fényforrás-üzletág egyelőre nem bizonyította, hogy az új EU-szabályozás miatt átalakuló üzleti környezetben is képes tartani a korábbi profitszinteket. A gyógyászati eszközgyártó divízió teljesítményét negatívan befolyásolhatja az Obama-kormányzat által tavaly december végén keresztülvitt amerikai egészségügyi reform, annak ellenére, hogy a szenátus által elfogadott javaslat végül jóval enyhébb letta vártnál.

Az Exane BNP elemzői szerint a társaság 2010-re fenntartja korábbi óvatos profit-előrejelzését.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!