Nem érződik a forint vergődése a tőzsdén

Erősödéssel nyitotta a hetet a Budapesti Értéktőzsde irányadó indexe, mely az OTP másfél százalékos drágulásának köszönheti jó teljesítményét. A többi blue chip is jól kezdett, így egyelőre nem érződik a forint további botladozása.
Beke Károly, 2013. január 14. hétfő, 13:01
Fotó: Napi.hu

Hétfő kora délután 19 168 ponton állt a BUX index, ez 0,9 százalékkal volt magasabb a pénteki záróértéknél. Érdemleges forgalom csak az OTP-ben van, a bankpapírok viszont már 3,5 milliárd forint értékben cseréltek gazdát. Emellett az emelkedést is a legnagyobb pénzintézet vezeti, 4387 forintos árfolyama 1,7 százalékkal volt magasabb a péntekinél. A Mol eközben 0,7 százalékot javított a nap első felében, 18 735 forintba került, míg a Mtelekom 403 forintos jegyzése egy százalékkal volt magasabb a péntek délutáninál.

A gyógyszergyártók közül az Egis egyelőre a nap nyertese, a vállalat papírjai 0,7 százalékos emelkedés után 18 250 forintot értek, miközben a "nagy testvér" Richter 37 920 forinton stagnált.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK