Nem érződött a Moody's-pofon az olasz aukción

A Moody's hitelminősítő pénteki leminősítése ellenére a tervezett összeg felső határának megfelelő, 3,5 milliárd euróért értékesített 3 éves kötvényt az olasz államkincstár, csökkenő hozamok mellett - közölte pénteken az olasz gazdasági és pénzügyi minisztérium.
MTI-Eco, 2012. július 13. péntek, 12:33
Fotó: Napi.hu

Az olasz kincstár, a Tesoro a 2015-ös lejáratú államkötvényt 1,73-as lefedettség mellett értékesítette. Az aukciós hozam 4,65 százalékra csökkent az előző, június 14-i aukció 5,3 százalékról.

A másodpiacon az olasz 2 éves kötvényhozam 9 bázisponttal 3,94 százalékra, az 5 éves hozam 3 bázisponttal 5,30 százalékra, a 10 éves hozam 5,90 százalékra csökkent.

A kötvényhozamok alakulása alapján a piacokat hidegen hagyta, hogy a Moody's hitelminősítő intézet rontotta az olasz szuverén besorolást pénteken. A Moody's egyebek mellett az olasz gazdaság és az euróövezeti periféria egészének adósminőségi és finanszírozási kockázataival indokolva vonta meg Olaszország eddigi elsőrendű "A" kategóriás adósminősítését pénteken.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK