Nem fizet a UBS a magasabb profitból

Nőtt a UBS profitja a tavalyi utolsó negyedévben, ám ez elmaradt a várttól, és a bank továbbra sem fizet osztalékot, sőt saját bónuszkeretüket is lecsökkentették.
NAPI, 2011. február 8. kedd, 09:59
Fotó:

A UBS negyedik negyedéves nettó profitja 1,29 milliárd svájci frankra nőtt az egy évvel korábbi 1,21 milliárd svájci frank után - elmaradva a Dow Jones Newswires 1,45 milliárd frankos elemzői konszenzusától. A bevétel 17 százalékkal 7,12 milliárd svájci frankra nőtt.

A svájci bank közleményében a befektetési bank részleg felemelkedésétől - és azon belül is a hatalmas vagyonokat felhalmozó kelet-ázsiai ügyfélkörük szélesedésétől - várják az idei eredmények javulását. Ez a részleg egy negyedévvel korábban még veszteséges volt, a tavalyi utolsó negyedben azonban már szűk, 75 millió dolláros nyereséget termelt.

A szigorúbb tőkekövetelményeknek való megfelelés érdekében a bank idén nem fizet osztalékot részvényei után - miközben svájci riválisa, a Credit Suisse továbbra is juttat a tulajdonosoknak. A UBS alkalmazottainak fizetendő idei bónuszkeretét is 10 százalékkal 4,3 milliárd svájci frankra csökkentette - egyes kiszivárgott információk szerint még tovább szerették volna, ám ezt a bankárok kevesellték.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK