Nem fizettek időben a PannErgy-nek

Nem fizette ki határidőre a vevő a CSRG Energia Zrt. vételárát, a PannErgy Geotermikus Erőművek (PEGE) Zrt. megteszi a szükséges lépéseket a tranzakció mihamarabbi zárására - közölte a PannErgy Nyrt. kedden a BÉT honlapján.
Szász Péter, 2017. január 31. kedd, 21:14
Fotó: Napi.hu

A PannErgy 2016 márciusában tájékoztatta a befektetőket arról, hogy a 97,7 százalékos tulajdonában lévő PEGE Zrt. döntött a CSRG Energia Zrt. eladásáról egy másodlagos hőenergia hasznosítása mellett elkötelezett befektetői csoportnak - írja az MTI.

A 250 millió forintos vételárból 100 millió forintot még 2016 első félévében megfizetett a vevő, 150 millió forint megfizetését azonban nem teljesítette a 2016. december 31-i szerződéses fizetési határidőig.

PannErgy részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) prémium kategóriájában kereskednek. A részvény legutolsó, január 31-i záróára 456 forint volt. Az elmúlt egy év alatt a legmagasabb ára 478 forint, a legalacsonyabb 307 forint volt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK