Nem gyengült a forint

A vártnál sokkal kedvezőtlenebb folyó fizetési mérlegadatok ellenére kismértékben erősödött a forint jegyzése a bankközi devizapiacon. A délutáni 12,35 százalékos záróárfolyam 14 bázisponttal haladja meg a múlt heti értéket, ám a kereskedők szerint az, hogy ez mennyire lesz tartós igen csak kérdéses.
NAPI, 2002. június 3. hétfő, 17:50

A forgalom hétfőn ugyanis elég alacsony volt köszönhetően annak, hogy londoni piacok szerdán nyitnak ki legközelebb. Emiatt a külföldi befektetők jó része távol maradt a piactól, ez pedig a kurzuson is meglátszott, amely napközben a stabilan 12,24 és 12,39 százalék között mozgott. Az euró árfolyama délután 241,90/242,20 forint volt, míg a dollár a múlt heti gyengélkedés után kismértékben erősödött és 259,40/70 forinton fejezte be a napot.
A tartalékolási periódus első napján az overnight kamatok másfél százalékponttal emelkedtek. Átlagos forgalom mellett a kereskedés végén már 9 százalék környékén jöttek létre az egynapos kötések.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK