Alig változott a forint árfolyama csütörtök reggelre: az eurót röviddel nyolc óra után valamivel 296 forint alatt jegyezték a bankközi devizakereskedelemben a szerda délután négy órai 296,22 forint után.

A svájci frank árfolyama 246,61 forint a szerdai 246,66 forint után, a dollár jegyzése csütörtök reggelre 235,59 forintra csökkent az előző délutáni 236,41 forintról, a japán jent pedig 2,9693 forinton jegyzik a szerda délutáni 2,9777 forint után.

Az euró árfolyama szerda délután óta 1,258 dollár szűk környezetében ingadozik. Az euró árfolyamára nem volt lényeges hatással az, hogy a Moody's rontott a spanyol és ciprusi szuverén besoroláson. A piacok a csütörtöki olasz államkötvény-aukción kialakuló hozamra és a hétvégi görög választások eredményére várnak az euróövezeti pénzügyi stabilitás kilátásainak megítéléséhez.

A térségbeli devizák árfolyama is alig változott csütörtök reggelre a szerda délutánihoz képest, a lengyel zloty a 4,313-as eurójegyzés, a cseh korona pedig a 25,49-es eurójegyzés közvetlen közelében ingadozik.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!