Nem hatotta meg a piacokat a spanyol leminősítés

A csütörtöki kereskedés az elmúlt napokhoz képest visszafogottabb volt, az árfolyamokat sem a spanyolországi leminősítés, sem az amerikai makroadatok nem mozgatták meg - mondta a Napinak Kolba Miklós, az ING devizapiaci üzletágának vezetője.
NAPI, 2010. szeptember 30. csütörtök, 17:24
Fotó:

Annak a magyarázata, hogy a spanyol leminősítés végül hidegen hagyta a piacokat, abban keresendő szakvélemények szerint, hogy a befektetők már számítottak a bejelentésre.

Az euró/forint árfolyama a délelőtti 277,60 után délután öt óra körül 276,53-ra húzódott vissza. A devizapár napközben 275,44 és 277,63 között mozgott.

A régióban a lengyel zloty szakadt el egy rövid időre a többi devizától: az euróval szemben egészen 3,99-ig ment fel a lengyel fizetőeszköz kurzusa, ahonnan öt óra után 3,9758-ra erősödött vissza.

A forint a dollárral szemben az előző napi zárószint közelében, 203,17 forint körül mozgott öt óra körül, 1,3611 dolláros euróárfolyam mellett. Kolba szerint az euró/dollár árfolyamában pénteki amerikai makroadatok lehetnek mozgató erejűek, a devizapár kurzusa 1,3770-ig is elmehet.

A svájci frank minimálisan gyengült az euróval szemben, délután 1,3339 frankot adtak egy euróért. Az alpesi devizát 207,50 forinton jegyezték.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK