Nem hatottak a kínaiak az állampapírpiacon

Vegyesen változtak a hozamok a magyar másodlagos állampapírpiacon, annak ellenére, hogy a kínaiak jelezték vesznek majd magyar kötvényeket.
Deák Bálint, 2011. június 27. hétfő, 14:36
Fotó:

Az éven belüli lejáratok közül a 6 és 12 hónapos értéke csökkent 3 és 5 bázisponttal. Ez 5,85 illetve 5,95 százalékos hozamot jelentett e két diszkontkincstárjegy esetében.

Az éven túli állampapíroknál viszont emelkedtek a hozamok 1 és 4 bázispont között. Négy bázispontos növekedést az 5 és 10 éves lejárt ért el, ami 7,20 illetve 7,44 százalékos hozamot jelentett az esetükben.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK