Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az Egyesült Államokban októberben gyengült az ipari termelés, és ebben a hónapban tovább romlik a keleti parti feldolgozóipar teljesítménye, a szövetségi tartalékbankrendszer (Fed) két statisztikája szerint. A visszaesés csekély a korábbi hónapok növekedéséhez képest, de jelzi, hogy zavarok vannak az amerikai gazdaságban.

Ezek a hírek erősítették a befektetők meggyőződését, hogy mind a Fed, mind az ECB az enyhítés folytatásával, az utóbbi esetleg a bővítésével is kénytelen támogatni a gazdaságot. Így a tőzsdéket idén már rekordokra hajtó központi banki pénzáradat legalábbis változatlan maradhat belátható ideig.

A Dow 0,5, az S&P-500 0,4, a Nasdaq 0,3 százalékos pluszban zárta a hét utolsó napját. A Dow és az S&P-500 már a hatodik nyereséges hetét zárta, 1,6, illetve 1,3 százalékos plusszal. Utóbbinak ez február óta a leghosszabb felfelé menete. A Nasdaq a héten 1,7 százalékot erősödött.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!