A BUX egész nap egy szűk sávban oldalazgatott 21 007 és 21 340 pont között, úgy, hogy vezető részvények forgalma nagyon minimálisra csökkent. Zárásra 21 115 pont lett az értéke az indexnek, ami 0,7 százalékos esést jelentett.


A vezető részvények közül a gyorsjelentését közlő Mol nem lógott mi a sorból, igaz eget rengető meglepetéssel nem is szolgált a cég. Árfolyama a nap eleji realizálások miatt 16 050 forintig is lecsúszott, végül azonban 16 300 forinton 0,6 százalékos mínuszban fejezte be a napot.


A nagyok közül a legtöbbet az OTP részvénye veszítette az értékéből, amely főleg a nap végén hagyat el magát, vélhetően a napon belüli longok zárása miatt. A bankpapír nagyon alacsony forgalom mellett 1,5 százalékkal 5635 forintig csúszott vissza.


A Richter 1 százalékkal 41 080 forintra esett vissza. A trenddel szemben tudott viszont emelkedni a Magyar Telekom. Vélhetően a hozamok csökkenésének a hírére 760 forinton 1,3 százalékkal magasabban tudott zárni az osztalékpapírnak számító részvény.


A kisebb papírok közül újra száguldozik az econet, amely kedden egy jelentősebb technikai ellenállását tesztelte 135 forint környékén. Végül a132 forinton 14,8 százalékos pluszban zárt a papír.

A friss gyorsjelentést közlő cégek árfolyama egyöntetűen esett kedden. A Rába 1,1 százalékkal 691 forintig, a Fotex 0,2 százalékkal 410 forintig csúszott vissza. Az FHB 1317 forintos utolsó értéke 1 százalékos csökkenést jelentett.


Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!