Nem ijedtek meg Ázsiában a kínai jegybanktól

Vegyesen zártak pénteken a fontosabb ázsiai tőzsdék. A japán részvénypiacot segítette a jen gyengülése, Dél-Koreában azonban rosszul teljesítettek a bankok és az autógyártók, az ausztrál tőzsde többéves csúcson van, Kínában pedig először fordult elő az, hogy nem tudta időben kifizetni egy vállalat az általa kibocsátott kötvények hozamát.
MTI-Eco, 2014. március 7. péntek, 08:09
Fotó: Napi.hu

Tokióban a japán Nikkei-225 index 0,92 százalékos, 139,32 pontos emelkedéssel 15 274 ponton zárt. Heti szinten a Nikkei 2,9 százalékkal erősödött. Pénteken a japán jennek az euróval szembeni gyengülése, és a kedvező csütörtöki amerikai munkaerőpiaci adatok bátorították a japán befektetőket.

Szöulban a dél-koreai Kospi index 0,05 százalékkal, 0,94 ponttal csökkent és 1974 ponton fejezte be a napot. A Kospi ezen a héten 0,3 százalékot veszített értékéből. A hét utolsó kereskedési napján a bankok és az autógyártók részvényárfolyamának csökkenése húzta lefelé a dél-koreai indexet.

Sydneyben az ausztrál S&P/ASX-200 index 0,30 százalékos, 16,41 pontos növekedéssel 5462 pontra emelkedett. Heti szinten az ausztrál tőzsde 1,07 százalékkal erősödött és pénteken öt és féléves csúcsot döntött. Pénteken a kereskedés volumene mérsékelt volt, de a befektetők az eheti ausztrál gazdasági adatok alapján növekedést várnak a közeljövőben.

A tokiói tőzsdezárás idején még nyitva tartó kínai piacok gyengülést mutattak. A sanghaji tőzsde 0,03 százalékkal gyengült, a hongkongi tőzsde 0,06 százalékkal. A piaci híresztelések szerint a pekingi kormányzat felhagyhat a monetáris politika szigorításával. A befektetőket azonban jobban aggasztotta, hogy egy kínai cég, a Chaori Solar Energy, nem tudta időben kifizetni a kötvényei után járó hozamot.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK