A Magyar Telekom pénteki bejelentése szerint az igazgatóság a rendes éves közgyűlésen 10 százaléknyi sajátrészvény vásárlásra kér majd felhatalmazást a részvényesektől. Ugyanakkor mivel a Deutsche Telekom leányvállalata, a fő tulajdonos Magyarcom befolyása meghaladja a 33 százalékot, ezért a vásárlásokkal ajánlattételi kötelezettsége keletkezne a többi részvényes papírjaira. Ezt a helyzetet elkerülendő a közgyűlési jóváhagyás után, ha sor kerül a vásárlásokra, a Magyarcom pakettjéből is venne a Magyar Telekom olyan arányban, hogy annak befolyása ne változzon - tudtuk meg a társaság befektetői kapcsolatok osztályán.

Ez praktikusan annyit tesz, hogy minden 100 darab megvásárlandó részvényből 41 darabot vesz majd meg tőzsdén a társaság, s 59 darabot a fő tulajdonos Magyarcom Holding Gmbh-tól (pontosabban 59,21 az arány).
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!