Nem javult a helyzet Amerikában

A nap első felére jellemző oldalazást követően a kereskedés utolsó óráiban emelkedésnek indultak az amerikai tőzsdeindexek, a nap végére azonban ismét elromlott a hangulat, így a Dow Jones 0,20, a Nasdaq 0,46, az S&P 500 pedig 0,08 százalékos mínuszban, újabb májusi mélyponton zárta a napot. A határidős indexek mára is esést vetítenek előre, a Dow futures jelenleg 90 pontos mínuszban tartózkodik.
portfolio.hu, 2011. május 25. szerda, 08:34
Fotó:

Sokáig úgy tűnt, sikerül májusi mélypontjukról - ha minimálisan is - elrugaszkodniuk a főbb amerikai indexnek, a nap végére azonban elromlott a hangulat. A vállalati hírek közül kiemelhető, hogy az amerikai nyersanyagpiaci határidős tőzsdefelügyelet, a CFTC polgári keresetet nyújtott be több energiaipari cég, köztük a Parnon Energy, az Arcadia Petroleum és az Arcadia Energy ellen, mivel a gyanú szerint 2008 januárja és áprilisa között jogtalan próbálták meg manipulálni a határidős piacon az olajárat.

Ennek ellenére az energiaszektor mutatta a legjobb teljesítményt a tegnapi kereskedésben, miután az iparág nagy szereplőinek árfolyamára nem igazán volt hatással a hír. A Chevron 0,9 százalékos drágulással a Dow legnagyobbat emelkedő részvénye volt, az Exxon Mobil pedig 0,8 százalékkal értékelődött fel.

A technológiai szektorban a tegnapi napra is jutott egy tőzsdei bevezetés: 19 százalékos túljegyzés mellett 1,3 milliárd dollár összegben bocsátott új részvényeket, és már első kereskedési napján közel 55 százalékot drágult az "orosz Google"-nak is nevezett Yandex NV. A Google 2004-es részvénykibocsátása óta az internetes szektor legnagyobb amerikai IPO-járól van szó.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK