Ma reggel a feltörekvő piacokat a dollárhozamok emelkedése miatt hatalmába kerítette a bizonytalanság, ennek hatására az euró a tegnapi 246 forintos zárószintről 247 forintos küszöbig menetelt bankközi piacon, de még a délelőtt folyamán a kurzus 246,50 forint körül látszott stabilizálódni. A befektetők óvatosan üzleteltek, vártak ugyanis a magyar idő szerint korea délután megjelenő amerikai makroadatsorra. A prognosztizáltnál több munkahely létrejöttéről szóló számok miatt a dollár első körben jelentősen 1,3570-ig erősödött a közös európai devizával szemben, majd visszatért 1,3610 fölé. Bár a dollár megugrása miatt félő volt, hogy a forint lejtőre kerül, erre végül nem került sor, sőt a magyar fizetőeszköz még erősödni is tudott mintegy 50 fillérrel, így délután négy óra környékén 246 forinton jegyezték az eurót. A zöldhasú árfolyama ekkor 180,90 forintnál járt, szemben a reggeli 181,80 forinttal.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!