A Dow Jones Ipari Átlag 20 pontos csökkenés után 10 038 ponton, az S&P 500-as index 2 pont mínuszban, 1068 ponton, a Nasdaq Composite 3 ponttal lejjebb, 2147 ponton fejezte be a napot. A kereskedés elején a 10 ezer pont alatti régiókat megjárta a Dow, innen kapaszkodott vissza délre a mutató az ötszámjegyű tartományban. A befektetők hangulatára továbbra is a Görögországgal kapcsolatos aggodalmak nyomták rá bélyegüket, ebben a csütörtöki uniós találkozó eredményei hozhatnak enyhülést.

A Fed kivonulási stratégiájáról szóló bejelentés sem oszlatta el az aggodalmakat, a jegybank közleményéből annyi derölt ki, hogy valamikor majd lesz monetáris szigorítás az Egyesült Államokban, de hogy mikor, az homályban maradt.

Elsősorban a pénzügyi szektor teljesített pozitívan, a Bank of America és a JPMorgan részvényei egyaránt 1,2 százalékot meghaladó pluszban zártak. A bizonytalanságot jelzi, hogy ezen a két papíron kívül nem volt olyan komponense a Dow Jones indexnek, amely egy százaléknál nagyobb elmozdulást produkált volna a nap végére.

Ez a mozgás a piac egészére jellemző volt, a szektorindexdek közül egyedül a banki, a biztosítói és a brókercégek mutatója tudott minimális pluszban zárni a napot.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!