Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az ÁKK 20 milliárd forintért vitt piacra 3 éves, 20 milliárd forintért 5 éves és 10 milliárd forintért 10 éves lejáratú államkötvényt. A 3 éves kötvények aukcióján az elsődleges forgalmazók 26,31 milliárd forint ajánlatából 20 milliárd forintot fogadott el az ÁKK, az előző aukción kialakultnál 9 bázisponttal magasabb, 1,91 százalékos átlaghozamon - számol be az MTI.

Az előző kereskedési napon, szerdán a 3 éves lejáratra a másodpiacon 1,94 százalékos referenciahozam alakult ki. Az 5 éves kötvények aukcióján, csökkentett értékesítéssel, az elsődleges forgalmazók 10,85 milliárd forintos ajánlatának megfelelő összegben adott el kötvényeket az ÁKK, az előző aukción kialakultnál 16 bázisponttal magasabb, 2,87 százalékos átlaghozamon.

A szerdai másodpiaci referenciahozam az 5 éves lejáratú kötvényekre 2,39 százalék volt. (Mentőöv a forintnak, így működhet a beavatkozás.)

A 10 éves kötvények aukcióján az elsődleges forgalmazók által ajánlott 29,62 milliárd forintból, megemelt értékesítéssel, 15 milliárd forintot fogadott el az ÁKK. Az aukciós átlaghozam 3,50 százalék volt, 1 bázisponttal alacsonyabb az előző aukción kialakult átlaghozamnál.

Szerdán a 10 éves lejáratú kötvények másodpiaci referenciahozama 3,59 százalék volt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!