A keddi kereskedés során 247-248 forint között ingadozó euró ma némileg erősödött, délelőtt tíz óra után 248,20 forinton jegyzeték a közös devizát. "Az elmozdulástól nem kell hanyatt esni, a piacon ugyanis gyakorlatilag nem történik semmi" - mondta Kolba Miklós, az ING devizakereskedője, hozzátéve: a folyamat hátterében a dollár erősödése áll. A zöldhasú euróhoz mért árfolyama a tegnapi 1,3460 körüli szintről 1,3425-re változott, s ezzel párhuzamosan a feltörekvő piaci devizák csekély mértékben gyengültek. Az említett időpontban a dollárral 184,80 forinton kereskedtek, szemben a tegnapi 184 forint alatti szintekkel. A szakember elmondta, a hét második felében sem várható nagyobb mozgás a piacon, ha nem történik rendkívüli esemény, akkor az euró árfolyama 246,50 és 249,50 forintos sávban marad.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!