Nem kellett a befektetőknek a magyar állampapír

Szerény érdeklődés mellett zajlott le a háromhónapos dkj-k mai aukciója.
NAPI Online, 2009. február 3. kedd, 15:17
Fotó:

A meghirdetett 40 milliárd forintos mennyiségtől több mint kétmilliárd forinttal maradt el az elsődleges forgalmazók által benyújtott ajánlatok összértéke a háromhónapos dkj-k mai aukcióján. Az elfogadott mennyiség így csak 30 milliárd forint lett, a hozamok 8,96-9,50 százalék között alakultak. A 9,14 százalékos átlag a hétfői másodpiaci benchmarkot 4 bázisponttal múlja alul.

Az állampapírok másodlagos piacán a háromhónapos, az egy- és a hároméves referenciaátlag is érdemben, 10 bázispont körüli értékkel felfelé korrigált a hétfői csökkenést követően. A többi lejárat gyakorlatilag stagnált.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK