A 12 hónapos futamidejű diszkontkincstárjegyek mai aukciójára az Államadósság Kezelő Központ eredetileg 35 milliárd forintos mennyiséget hirdetett meg. A szerény, 40,8 milliárdos jegyzés láttán a mennyiséget ötmilliárddal csökkentette, azaz 30 milliárd forintnyit értékesített. Az elfogadott hozamok 7,09-7,21 százalék között szóródtak, a 7,18 százalékos átlag a két héttel korábbinál ugyan 16 bázisponttal kisebb lett, a tegnapi másodpiaci benchmarkot viszont 5 bázisponttal meghaladta.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!