Nem kereskedhet pesti börzén a WestLB

A budapesti tőzsde vezérigazgatója mától felfüggesztette a WestLB Hungaria Bank Zrt. kereskedési jogát a részvény és származékos szekciókban - közölte a BÉT.
NAPI Online, 2006. április 7. péntek, 11:12
Fotó:

Az indoklás szerint a cég üzletkötőjének Herháger Andrásnak a munkaviszonya megszűnt. A közlemény szerint, a Budapesti Értéktőzsde Részvénytársaságnak a Szekciótagságról szóló szabályzata alapján a tőzsde felfüggeszti a szekciótag kereskedési jogát, ha a Szekciótag kereskedési jogának gyakorlásához szükséges valamely feltétel hiányzik. "Ha a kereskedési jog felfüggesztésének oka megszűnik, úgy a kereskedési jog felfüggesztését haladéktalanul meg kell szüntetni, így a tőzsde ennek megfelelően fog eljárni a kereskedési jog visszaállítása tekintetében" - áll a közleményben.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK