A tengerentúli tőzsdeindexek bizonytalanul kezdtek, ám a munkanélküliek csökkenő száma, valamint a váratlanul visszaesett termelői árindex meggyőzőnek bizonyult a befektetők számára. A Nasdaq Composite 2,8 százalékkal 1317 pontra erősödött, a Dow Jones ipari átlag 3 százalékkal 8712 pontra, az S&P-500 pedig 3,3 százalékkal 906 pontra emelkedett. Ez utóbbi két mutató az elmúlt 3 napban olyan mértékű ugrást produkált, amilyenre mintegy 15 éve nem volt példa. Különösen a komoly brazíliai befektetésekkel rendelkező JP Morgan és Citigroup bankok részvényei erősödtek a 30 milliárd dolláros IMF-hitel hírére. Drágultak a gyógyszergyártók papírjai is, a befektetők szívesen vásárolták a gazdaság helyzetétől kevésbé függő nyereséget felmutató cégek részvényeit.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!