Nem látják szívesen a bécsieket Varsóban

A varsói tőzsdevezér nyíltan elhajtotta a Wiener Börsét az értéktőzsde résztulajdonának eladására kiírt tenderről.
Pápai Csaba, 2009. szeptember 16. szerda, 15:37
Fotó:

Varsóból megüzenték: esély sincs arra, hogy a bécsi tőzsde is részt vegyen azon a tenderen, ahová még februárban hívták meg a Deutsche Börsét, a London Stock Exchange-t, a Nasdaq OMX-et és az NYSE Euronextet - közölte Michael Buhl, a bécsi parkett vezérigazgatója. A meghívásos pályázaton lehet licitálni a varsói tőzsde kormány által meghirdetett tulajdonrészére.

Buhl szerint a varsói üzenet nem jelent kerek-perec elutasítást, mindössze arról szól, hogy a Wiener Börse várólistára került, s csak akkor teheti meg saját ajánlatát, ha a tárgyalások a meghívott pályázókkal megfeneklenek. A bécsiek számára egyértelmű választás volna a varsói tőzsde felajánlott tulajdonrészének megszerzése a térségi pozícióik további erősítése érdekében. A Wiener Börse tavaly vásárolta fel a Prágai Értéktőzsdét, korábbi 13 százalékos tulajdonrészét 30 százalék fölé emelte a BÉT-ben, s megszerezte a Ljubjanai Értéktőzsde 81 százalékának irányítását is.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK