A határozat szerint az Est Media arról tájékoztatta a tőzsdét, hogy a nap folyamán olyan rendkívüli tájékoztatás várható, amely a részvényárfolyamot nagymértékben befolyásolhatja, ezért kérte a törzsrészvényei kereskedésének haladéktalan felfüggesztését az információ bejelentéséig. (Mint arról beszámoltunk, a Sziget Kft.-ben társtulajdonos alapítók, Gerendai Károlyék vásárolják meg a nehéz helyzetben lévő tőzsdei cég Sziget-tulajdonrészét.)

Az Est Media árbevétele 2011-ben 23 százalékkal csökkent, 6,47 milliárd forintot tett ki. Az üzleti tevékenység vesztesége elérte 463 millió forintot az előző évi 68 millió forint veszteség után. A szokásos vállalkozási tevékenység 2,3 milliárd forint veszteséget okozott a 2010-es 1,46 milliárd forintos veszteség után.

Az Est Media részvények a tőzsde "A" kategóriájában forognak, a hétfői kereskedést 27 forinton zárta. Tőzsdei adatok szerint az elmúlt egy évben az Est Media részvényei 21 és 438 forint között mozogtak.

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!