A tranzakcióval kapcsolatban februárban még 3 milliárd dolláros eladási ár jelent meg, ami azóta piaci pletykák szerint 4 milliárd közelébe emelkedett. Szakértők az ügylet kapcsán komoly esélyesnek tartották a Molt, így a Bloomberg által közölt hír csalódást keltő a befektetők számára, amit az olajpapír délelőtti mélyrepülése is mutat. A Mol árfolyama jelenleg 4,5 százalékos zuhanást követően 24160 forinton áll. Az olajkitermelő vállalatért a kínai Sinopec és egy indiai társaság is harcba szállt.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!