Nem lesz Grabo kereskedés több határidőn

A Budapesti Értéktőzsde ügyvezető igazgatója a kereskedés biztonsága érdekében úgy rendelkezik, hogy mától szünetelteti a kereskedést a Graboplast határidős kontraktus azon lejárataiban, amelyekben a mai kereskedés megkezdése előtt volt nyitott kötésállomány. Így szünetel a Grabo kereskedés a 2001. novemberi, a 2002. januári, a 2002. februári a 2002. márciusi, a 2002. júniusi és a 2002. szeptemberi lejáratokon.
Máté Dániel, 2001. november 16. péntek, 08:31
Fotó:

A szüneteltetés mindaddig érvényben marad, amíg arról az ügyvezető igazgató másképp nem rendelkezik. A döntést az indokolja, hogy Grabonál komoly változások voltak, a közkézhányad nagymértékben csökkent, így előfordulhat, hogy a határidős ügyleteknél a fizikai teljesítés lehetetlenné válik, s ez veszélyezteti a befektetők biztonságát.
Az ABC Vagyonkezelő tegnap jelentette be, hogy nyilvános vételi ajánlatával 90 százalék fölé került a Graboban és megkezdi a kiszorítási eljárást, azaz 1800 forintért megvesz minden még kint levő részvényre, akár tetszik ez a tulajdonosnak, akár nem.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK