A csütörtöki záráskori árfolyamát megtartva, alacsony forgalom mellett a 284 eurós szinten nyitott a forint pénteken, az árfolyam 283,70 és 284,10 között mozgott - mondta a Napinak Ruzsonyi Ákos, a Commerzbank devizatradere. Egy amerikai dollárért jelenleg 230,40, egy svájci frankért 209,25 forintot kérnek a bankközin, míg egy angol font 343,80, 100 japán jen 256,85 forintot ér jelenleg. A svájci frank-euró keresztárfolyam 1,36-ig ment el hajnalban, azóta pedig 1,3575-re változott, Ruzsonyi szerint a svájci frank erősödése általában a feltörekvő devizák gyengülésével párosul. A helyzet nem lett jobb a tegnapihoz képest, megmaradtak a felfelé mutató kockázatok, a bizonytalanság - fogalmazott. Az euró jegyzésével kapcsolatban a 285 forintos szint tűnik reálisnak, a svájci frank jegyzése pedig a tegnap elért 210 forint fölé is benézhet a nap folyamán.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!