Horváth Ákos, az Equilor Befektetési Zrt. elemzője egy kisebb mínuszos nyitásra számít, ami után nem vár nagy árfolyammozgásokat a budapesti parketten, és a nap végére nulla körüli zárást valószínűsít. Hozzátette, hogy a hét utolsó napján a nem túl optimista nemzetközi hangulat határozhatja meg a magyar kereskedést is, amelyet a délután az Egyesült Államokból érkező munkaerő-piaci adatok, valamint a Mol osztalék bejelentése befolyásolhat még.

A devizapiacon a szakértő szerint 300 forint felett maradhat az euró-forint árfolyam, a forint pedig kissé tovább gyengülhet, elsősorban a dollárral szemben.

Rácz Balázs, az Erste részvényelemzője sem lát olyan jelet, amely pozitív tartományba mozdíthatná a tőzsdeindexeket, így a BÉT-en is enyhén mínuszos nyitást, majd további csökkenést valószínűsít. Ő is elmondta, hogy a tengerentúlról érkező munkapiaci adatok adhatnak irányt délután a kereskedésnek.

Balásy Zsolt, az MKB üzletkötője ugyanakkor a csütörtökön a nap végére "rendbejövő" amerikai indexek miatt pénteken minimális pozitív nyitást vár az európai piacokon, így a budapesti parketten is. Ugyanakkor nagyobb emelkedés még nem látszik, bár, amilyen rossz a hangulat, azért már érik egy tisztességesebb enyhülés a világban - vélte.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!