Nem mennek tőzsdére a magyar Jeremie-cégek

Belátható időn belül nem megy tőzsdére az uniós Jeremie-programból sikerrel felépített, 2010-ben indult fél tucat startup - írja a Világgazdaság.
portfolio.hu, MTI, 2016. október 20. csütörtök, 10:58
Fotó: Napi.hu

A HVCA elnöke, Zsembery Levente szerint a Jeremi-program pénzéből jól sáfárkodó fél tucat startup nem fog tőzsdére menni a közeljövőben, ezek ugyanis "nem kezelhető" méretűek, csak néhány milliárdos árbevételük van.

Ugyanakkor az elnök támogatja Szécsényi Bálint volt BÉT-alelnök ötletét, hogy állami alapot kell létrehozni, ami közvetlenül fektetne be a tőzsdére lépő kis- és középvállalkozásokba. A BÉT eddig még egyik ilyen céget sem kereste meg.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK